Trekanten International 2019 slår rekord


Foto: Morten Juhl

Trekanten International blev for andet år i træk afholdt hvor Fægteklubben Trekanten hører hjemme i Ryparkens Idrætsanlæg. Men det var første gang siden foråret 2018, at alle kategorier fra U10 til senior skulle afholdes på en gang. Så stort et stævne har klubben aldrig før afholdt i Ryparken, og alle var derfor spændt på afviklingen af stævnet ville og om det overhovedet kunne lade sig gøre.

Håndboldhallen og fægtesalen blev arena for herrer og dame senior. Disse to kategorier hører begge under FIEs satellit world cup tour, og de bedste 8 fægtere modtager derfor world cup point ved Trekanten International. I år var disse point ekstra vigtige, idet pointen tæller med til OL kvalifikationen. Det betød blandt andet at Trekanten så et rekord højt antal tilmeldinger på seniorkategorierne. På herrersiden stillede intet mindre end 94 fægtere op, og hos damerne var der 58 til start. Det er ikke bare rekord for Trekanten International, men også det største satellit-stævne denne sæson.

Klubbens egen Alexander Tsoronis blev bedste dansker og også eneste medaljetager, idet Alexander sluttede på en flot 3. plads. På damesiden blev bedste dansker Laeticia Jørgensen på en 22. plads. Seniorkategorierne blev afviklet på flotteste vis, og især tog klubbens fægtesal sig flot ud som centrum for finalerne. Du kan se eller gense de mange flotte kamp i klubbens fægtesal, ved at klikke på live-stream linket længere nede i denne nyhed. LINK - RESULTATER HERRERFLEURET

LINK - RESULTATER DAMEFLEURET


De mange B&U kategorier blev afholdt i badminton og tennishallen. Hos B&U-fægterne var der stort engagement og fightervilje. Mange af klubbens yngre fægtere, valgte at stille op over kategori og var dermed på pisten begge dage mod fægtere fra blandt andet Storbritannien, Sverige, Tyskland og Holland. Samlet set stillede knap 70 drenge og piger op i kategorierne U10, U12 og U14. 

Flere af Trekantens unge fægtere var på medaljeskamlerne: Det blev til bronze i U10 til Oskar Torpegaard, bronze i U12 piger til Liu Xiangtian, guld til Afshin Alexander i U12 drenge og sølv til Frode Vaaben i U14 drenge. 

Tillykke til alle . også dem der havde viljen, modet og energien til at deltage i klubbens største stævnebegivenhed


Til sidst skal der lyde en kæmpe tak til de mange frivillige der stillede op til Trekanten International. Klubben havde brug for ekstra mange frivillige idet vi havde brug for dobbelt mandskab til at afvikle stævnet i alle anlæggets fire haller. Derfor var der brug for to sekretariater, to våbenkontroller og flere trænere end normalt. Om fredagen mødte en hær af frivillige op. Det betød at vi fik sat 26 piste op på rekordtid.

I vores lille cafe blev der smurt over 300 sandwich. Der blev lagt over 700 timer frivilligt arbejde - sådan at de godt og vel 337 startende fægtere kunne få sig en super fægteoplevelse i Ryparkens Idrætsanlæg.


De samlede resultater for B&U kategorierne finder du her:

LINK - RESULTATER UNGDOM


For første gang havde vi live-stream med kommentator på. Du kan finde links og hjælp til live-stream ved at klikke på dette link: LINK - LIVE-STREAM TREKANTEN INTERNATIONAL 2019


Fægteklubben Trekanten gjorde det især godt på herrer kadetfleuret, hvor Christopher Horn Nielsen tog guld, Jonas Karlsen sølv og Sacha Guilbert bronze (Foto: Morten Juhl)