Travl weekend slutter med guld til Trekanten


Klubbens kårdecheftræner Ed Jefferies sammen med Simon Qvistgaard og Kamme Fledelius ved VM i Torun

Fægteklubben Trekanten havde fægtere med ved hele tre stævner denne weekend. To af klubbens kadetkårdefægtere deltog som de sidste to danskere ved VM i Torun. Så var der EM og VM kvalifikationsstævne i Malmö, og sidst men ikke mindst, så var Trekanten vært for dette års senior DM i egne lokaler ved Ryparkens Idrætsanlæg på Østerbro.


Ved VM lukkede og slukkede Simon Qvistgaard og Kamma Fledelius Danmarks deltagelse ved ungdoms VM i Torun, Polen. Simon havnede i en svær puljen hvor det desværre ikke lykkes at komme videre til eliminationsrunderne. Kamma kom videre til top 128 hvor hun skulle møde Hun Xin Lam fra Singapore. Det blev til et et tæt opgør som sluttede med dansk sejr 15-13. I top 64 mødte Kamma Zi Shan Guo fra Canada. Det blev også til en velfægtet kamp af Kamma. Kampen sluttede dog med canadisk sejr 15-10. Kamma slutter som nummer 62 ved kadet VM. Det er mange år siden Trekanten har haft to kårdefægtere ved ungdoms VM. At to fægtere har kvalificeret sig til ungdoms VM, er i sig selv en stor bedrift, og vidner om at klubben i dag, har styrken til at levere talentfulde fægtere på både kårde og fleuret til det danske landshold.


LINK - RESULTATER VM TORUN 2019


Næppe er VM i Torun slut, før kvalifikationen til næste års EM/VM 2020 er begyndt igen. Det skete i Malmö, hvor Trekanten-kadetterne var i ilden igen. Her vandt Christopher Horn og Marie Winterberg-Poulsen begge guld på kadet, og starter dermed kvalifikationen med max point. De næste kvalifikationsstævner er til efteråret når "cadet circuit" og junior world cup stævnerne starter op igen. Kadet og junior EM og VM 2020 afholdes i Porec (Kroatien) og Salt Lake City (USA). I Malmö kæmpede Claus Lund sig til en flot guldmedalje i U13. Især bør det nævnes at både semifinalen og finalen var to gyser-kampe der rullede frem to tilbage. Claus kom bagud til sidst i begge kampe, men formåtte dog at hive sejrene hjem alligevel.


LINK - RESULTATER MALMÖ OPEN 2019De tre guldmedaljevindere og trænerne - fra venstre mod højre: Malte Trier Mørch (cheftræner) Christopher Horn, Marie Winterberg-Poulsen, Claus Lund og Felix Caspersen (træner)


Hjemme i Fægteklubben Trekanten blev der fægtet senior DM. Om lørdagen gik Trekantens bedste resultat til Sarah Larsen som vandt en flot sølvmedalje. Søndag var fleruetdag og her skulle Trekantens mange seniorfleuretfægtere i kamp. Det blev til klar Trekanten dominans hvor klubben vandt følgende medajler og mesterskaber:

HERRER FLEURET: 1. Thomas Berg 2. Jonas Winterberg-Poulsen 3. Conrad Kongstad 3. Alexander Tsoronis


DAME FLEURET: 1. Laeticia Jørgensen

2. Laura Pathare 3. Sol Grum-Schwensen 3. Naja Vaaben


Klubben vandt også holdmesterskaberne på både hold herrerfleuret. Holddamefleuret blev desværre ikke afviklet i år.

På Sabel vandt Sebastian Bringstrup sølv.


LINK - RESULTATER DM 2019


Medajlvinderne på individuel herrerfleuret - fra venstre mod højre: Jonas Winterberg-Poulsen, Thomas Berg, Alexander Tsoronis og Conrad Kongstad. Alle fra Fægteklubben Trekanten