To danskere i top 64 efter vild første dag


Alexander Tsoronis vinder over Marini ITA (Foto: Bizzi/team)

Ved Grand Prix stævet i Shanghai i weekenden lykkes det endnu en gang for to danske fægtere at fægte sig til top 64. Alexander Tsoronis havde 4 sejre i puljen og Thomas Berg kæmpede sig til 3 sejre. Derefter ventede der to eliminationskampe for begge fægtere.

Alexander mødte i første kamp Yongxi Huang fra Kina. Huang er en relativt ukendt kinesisk fægter, men han var i god form og ville gerne gøre et godt indtryk på hjemmebane. Det blev derfor til en tæt kamp, hvor Alexander dog altid syntes at være den stærkeste af de to. Det blev til en hård sejr på 15-13 til Alexander. I næste kamp skulle Alexander møde Luis Klein fra Tyskland. Her fortsatte Alex sin gode fægtning fra første kamp, og kæmpede sig til en sikker sejr på 15-11, og var dermed videre til anden-dagen i top 64. Thomas skulle i første kamp møde Head Connor fra Storbritanien. Det blev en temmelig sikker sejr på 15-8, på tråds af at Thomas havde problemer med at finde sin bedste fægtning frem. Thomas' problemer med at finde sit topniveau skulle vise sig at være et problem i næste kamp, hvor Thomas skulle møde Daniel Dosa fra Ungarn. Det har mødt hinanden mange gange før, og det har altid været tætte opgør, hvor sejrene skiftevis er gået ca. fifty-fifty til begge fægtere. Dosa fægtede sig til en stor førring og var i starten af anden periode foran 14-9. Men Thomas nægtede at give op, og med ryggen mod muren, lykkes det endelig Thomas at finde sin bedste fægtning frem og blev dermed uhyggeligt præcis i sine afslutninger. Thomas kæmpede sig dermed benhårdt til en flot 15-14 sejr, efter et nærmest legendarisk comeback. Det er ekstremt sjældent man ser sådanne comebacks på internationalt topniveau. Thomas var dermed også videre til anden-dagen.


Thomas Lerche Berg (Foto: Bizzi/team)

Thomas skulle på anden dagen fægte imod amerikaneren Gerek Meinhardt. Hvis du synes at det lyder bekendt at de to møder hinanden, så er der en god grund til det. Dette er tredje gang de to fægtere mødes denne sæson. Thomas tabte stort til Gerek sidste det mødte hinanden. Denne gang fik Thomas dog pyntet væsentlig på resultatet med et 15-11 nederlag. Især fik Thomas igen kæmpet sig til et stærkt og aggressivt comeback, men det kom desværre for sent.


Alexander skulle samtidigt fægte imod Alexander Massialas, som kommer fra samme klub som Meinhardt i San Francisco, USA. Kampen var nærmest en tro kopi af Thomas' kamp. Efter en sløj start, kom Alexander godt tilbage i slutningen af kampen. Men ligesom Thomas var det en smule for sent, og Alexander måtte ligesom Thomas se sig slået 15-11.


Alexander Bøgeskov Tsoronis (Foto: Bizzi/team)

Det er lykkes danske fægtere at komme videre til top 64 ved alle world cups og grand prix på nær Torino (hvor Danmark ikke stillede op). Det er i sig selv en stor bedrift at komme i top 64, men det har været frustrerende at Danmark ikke er kommet videre til top 32 eller videre. Men de stabile 64 resultater vidner om en stor stabilitet på det danske landshold, og dermed et godt springbræt videre resten af sæsonen og i næste sæson.


LINK - RESULTATER GRAND PRIX SHANGHAI 2019


Næste gang de danske fægtere skal kæmpe er ved EM i Düsseldorf fra den 17. til 22. juni. En måned senere skal fægterne til VM i Budapest og det er i dagene fra 15. til 23. juli. Du kan som altid følge resultaterne her på siden.


Vi bør også rette en stor tak til en tidligere Trekanten-træner. Wojtek Van Barneveld hjalp til med at coache og hjælpe under Grand Prix stævnet i Shanghai. Wojtek bor i dag i Shanghai med sin kone Astrid og deres to sønner Boris og Adam. Trekanten vil gerne sige til tak for hjælpen med coaching men også med at finde perfekt bolig til stævnet. Det er en stor fornøjelse og glæde at kunne bruge gamle venskaber på denne måde.

Malte Trier Mørch og Wojtek van Barneveld (Foto: Bizzi/team)