Resultater i januar og februar


Juniordamefleuretlandsholdet - Fra venstre mod højre: Naja Vaaben, Alexandra Brondum og Laeticia Jørgensen (Foto: Bizzi team)

Så er vores nye flotte hjemmesiden oppe at køre, og så er det også tid til at starte nyhedstrømmen op igen. Vi vil som altid lægge nyheder op fra de mange stævner hvor klubbens fægtere deltager. I denne nyhed vil vi blot gennemgå nogle af de resultater Fægteklubben Trekanten har opnået over de sidste to måneder.


JANUAR:

Den sidste nyhed vi lagde op på den gamle side var fra Junior World Cuppen i Udine. Weekenden efter (11. - 13. januar) var Trekantens fægtere i ilden ved det traditionsrige senior World Cup CIP i Paris. Det var første stævne nogen sinde hvor et dansk landshold havde en sports psykolog med. Landsholdet arbejder tæt sammen med Troels Thorsteinsson, især fik Troels en god især en god mulighed for at lærer meget om sporten på holddagen. Holdet vandt over Belgien 45-42 og var derefter snublende tæt på en sensation, men tabte tæt imod Rusland 45-42. Senere på dagen vandt Danmark over Brasilien 45-41 i en gyser af en kamp

LINK - RESULTATER CIP 2019


Samme weekend var klubben kadet og juniorfægtere til DM i Kalundborg. Af nævneværdige resultater bør nævnes at klubben vandt DM på herrer kadet og junior kårde - hvor henholdsvis Simon Qvistgaard og Casper Persson vandt guld. På kårde vandt Kamma Fledelius og Ria Trudsø bronze og kvalificerede sig dermed til EM og VM. Kårderesultaterne var den forløbelige kulmination af klubbens målrettede arbejde på kårde. Klubben vandt også en masse mesterskaber og medaljer på fleuret.

LINK - RESULTATER DM 2019 KADET

LINK - RESULTATER DM 2019 JUNIORAix-en-Provence 2019 (fotograf ukendt)

Weekenden efter den 19. - 20. januar var Trekanten til junior world cup i Aix-en-Provence. På individuel kom Jonas Winterberg-Poulsen i top 8, hvor han sluttede på en flot 5. plads. Holdet præsterede også godt om søndagen hvor Danmark vandt en sikker sejr over Israel 45-22. Senere på dagen blev det også til sejre over Holland og Belgien begge med cifrene 45-30. Danmark endte på en 10. plads. Hvilket var en fin start for holdet efter en pause med holdfægtning siden april 2018.

På Kårde skulle Casper Persson have fægte i Bahrain men blev desværre syg, og måtte melde fra. LINK - RESULTATER AIX 2019


I ugen derefter var det danske seniorlandshold i Tokyo hvor holdet først deltog i en kort lejr. Desværre var taskerne blevet væk på turen, og det blev kun til en enkelt dags træning. Til world cup stævnet fægtede især Thomas Berg og Conrad Kongstad godt på første dagen. Her lykkes det Conrad at vinde over ukraineren Hertsyk 15-8. Thomas vandt over et topnavn Haiwei Chen fra Kina og kvalificerede sig til anden dagen, hvor Thomas desværre tabte til amerikaneren Meinhardt. På hold skulle danskerne fægte imod Taipei, men de mødte aldrig op til start. Senere vandt holdet igen over Brasilien i endnu en super gyser 45-44 og sluttede som nummmer 14.

Samme weekend kom Simon Qvistgaard i top 32 i Espoo og fortsatte sine fine fægtning fra DM. På damekårde kom Ria Trudsø ind på en top 64 placering.

LINK - RESULTATER TOKYO 2019 LINK - RESULTATER ESPOO 2019


FEBRUAR:

Den 2. - 3. februar var både drenge og kvindejuniorlandsholdet i kamp i henholdsvis Leszno og Bochum. Jonas Winterberg-Poulsen blev bedste dansker på individuel og kom i top 32. Holdet fortsatte fremgangen fra Aix og sluttede som nummer 9, efter sejre over Østrig 45-37, Chile 45-42, Storbritanien 45-24 og Belgien 45-38. Danmark havde en super tæt kamp om at komme i top 8 imod Japan, som Japan snævert vandt 45-42. I Bochum kom Naja Vaaben i top 32 for første gang i karrieren. På hold skulle Danmark for første gang i mange år stille et juniordamefleurethold. Det blev til en sejr over Brasilien 45-40. De danske piger (Naja Vaaben, Laeticia Jørgensen og Josefina Damgaard) sluttede dermed på en fin 12. plads. LINK - RESULTATER LESZNO 2019 LINK - RESULTATER BOCHUM 2019


9. - 10. februar var kadetfleuretholdet i Warsawa til sæsonens sidste cadet circuit stævne. På individuel kom Christoffer Horn ind på en flot 7. plads efter at have vundet et utal af tætte kampe. Christoffer er kun første års kadet, og en top 8 ved et af sæsonens stærke CC stævner må anses som et rigtig godt resultat. På hold var det danske hold ramt af skader og måtte trække sig.

LINK - RESULTATER WARSAWA 2019


Silas Scheelke Poulsen i kamp (Foto: Bizzi team)

EM i Foggia 2019 vil især blive husket for en række gode holdresultater. Men på individuel fleuret lykkes det Jonas Winterberg-Poulsen at opnå en stabil top 16 plads og Christoffer Horn kom ind på flot top 32. På hold kom herrer kadet fægterne på en 10 plads. Herrer juniorholdet sluttede som nummer 9. Hvis holdets rankning havde været lidt dårligere havde Danmark mødt en nemmere modstander, men Danmark tabte desværre den første kamp imod Tyskland. Dog er en 9. plads en kæmpe forbedring for året før ved EM i Sochi. Damefleuretholdet kom også langt og sluttede ligeledes på en fin 9. plads. Dette må anses som et super resultat af pigerne, idet holdet kun havde fægtet ved et andet world cup før. Til sidst skal det nævnes at Fægteklubben Trekanten for første gang havde hele tre kårdefægtere med ved et EM. Stor fremgang for kården i klubben. Klubbens EM fægtere var Christoffer Horn, Jonas Karlsen, Julius Manz Thorbek og Silas Scheelke-Poulsen (herrer kadet fleuret) - Marie Winterberg-Poulsen (dame kadet fleuret) - Simon Qvistgaard (herre kadet kårde) - Kamma Fledelius og Ria Trudsø (dame kadet kårde) - Jonas Winterberg-Poulsen, Maxim Valeur, Sophus Landorph, Jacob Brandt Lang (herrer junior fleuret) - Naja Vaaben, Laeticia Jørgensen, Alexandra Brondum (dame junior fleuret).

RESULTATER - EM FOGGIA KADET RESULTATER - EM FOGGIA JUNIOR


Juniorherrerfleuretlandsholdet - fra venstre mod højre: Sophus Landorph, Jonas Winterberg-Poulsen, Jacob Brandt Lang og Maxim Valeur (Foto: Bizzi team)

MARTS: Senior World Cuppen i Kairo er det sidste stævne der skal nævnes i denne nyhed. Her var Conrad Kongstad, Christian Pors, Thomas Berg og Alexander Tsoronis i ilden. På individuel kom Alexander og Thomas i top 64 efter stærk fægtning om fredagen. Om lørdagen var især Alexander snublende tæt på en top 32 idet han tabte med kun ét point 13-12 til italieneren Giorgio Avola der senere på dagen vandt bronze. Holdet var ramt af skade og der blev kæmpet hårdt. Det lykkes dog endnu en gang at vinde over Belgien og holdet kom i top 16 - hvor holdet senere sluttede som nummer 16.

LINK - RESULTATER WC KAIRO 2019