Hårdt EM slutter med Dansk triumf


Danmark i tæt opgør imod Ungarn (Foto: Bizziteam)

Der har været lidt stille på redaktionen. Tekniske problemer betød at opdateringer fra EM i Düsseldorf ikke var mulige at uploade, så her følger en kort gennemgang af de danske resultater ved dette års senior EM.

Fleuretdrengene skød EM i gang mandag den 17. juni. På individuel fleuret bestod holdet af Thomas Berg, Conrad Kongstad, Alexander Tsoronis og Emil Andersen. Thomas var i absolut hopla fra morgenstunden af. Her vandt Thomas alle seks kampe i sin pulje og kom trygt videre som nummer 1. Det mindes ikke at være sket før i dansk fægtehistorie. Thomas var dermed direkte videre i top 32. Her mødte Thomas polakken Andrejz Rzadkowski. Det blev en tæt kamp hvor Thomas førte i lange perioder, men den rutinerede polak var dog meget stærk til sidst i kampen og slog Thomas 15-13. Det tætte nederlag var desværre det andet i træk. For kort tid før havde Alexander fægte imod en anden polak, Leszek Rajski, og den kamp var også endt med et irriterende tæt dansk nederlag. Her tabte Alexander med bare et point, 15-14.

Conrad Kongstad fik dog noget revanche imod Polen. Conrad fægte imod Michal Siess i top 64, og her fandt Conrad sin absolut bedste fægtning frem og vandt 15-4! I top 32 mødte Conrad den meget rutinerede italienske fægter Giorgio Avola. Selvom Conrad flere gange lykkes med sin angreb, imod en af verdens bedste forsvars-fægtere, så løb Avola dog alligevel med sejren 15-9. Emil Andersen havde en hård dag i puljen, hvor det ikke lykkes at vinde nogle kampe.


INDIVIDUELLE RESULTATER:

- Thomas Berg nr. 17 - Conrad Kongstad nr. 30 - Alexander Tsoronis nr. 55 - Emil Andersen nr. 72Den danske fleuretlandshold (Foto: Bizziteam)

Maxim Valeur (nr. 2 fra venstre) tog turen til Düsseldorf for at fægte med på holdet, som fjerede mand. Holdet skulle for anden gang i træk fægte imod Ungarn i første kamp. Første gang havde været ved world cup stævnet i St. Petersburg for en måned siden. Her havde Ungarn vundet et stor og sikker sejr over Danmark. Men det danske hold var bedre forberedt denne gang, og det blev en spændene kamp hvor Danmark kæmpede sig tilbage fra en stor Ungarnsk førring på 10 point. Desværre holdt det danske comeback ikke helt til slutningen af kampen, og Ungarn vandt til slut 45-38. I placeringskampene skulle Danmark først møde Slovakiet og her vandt danskerne en sikker 45-27 sejr. I næste kamp stod Holland for tur. Det skulle blive en noget tættere kamp, men Thomas fægtede utrolig godt i sidste kamp og det blev dermed til endnu en sejr på 45-37. I sidste kamp om 9. pladsen mødte Danmark Spanien. De spanske fægtere var noget mere præcise sidst på dagen, og kampen sluttede 45-37 til Spanien. Danmark forsvarede dermed 10. pladsen fra sidste års EM i Novi Sad, Serbien.Det danske kårdelandshold slutter på en imponerende 2. plads (Foto: Bizziteam)


Afslutningsvis skal der lyde et stort tillykke til det danske kårdelandshold. De kæmpede sig fredag aften til en sensationel flot plads i holdstævnet, hvor de sluttede på en super flot 2. plads. Finalen var imod Rusland og det blev til en vaske ægte gyser. Hvor russerne med nød og næppe fik hevet en sejr hjem med kun 1 point. Man skal tilbage til 50'erne for at finde lign. resultater til Danmark. Det er et flot resultat, som får dansk fægtning frem i rampelyset på flotteste vis. Det er resultater som dette der viser at Dansk Fægteforbund er et forbund i fremgang, og at fægtning er en sport der fortjener mere opmærksomhed og støtte. Kæmpe tillykke til fægterne på kårdelandsholdet: - Patrick Jørgensen

- Troels Robl

- Frederik von der Osten

- Kenneth Knudsen


Og selvfølgelig også et stort tillykke til deres træner Hugo Dergal!


Trekanten.org dækker normalt ikke seniorkårderesultater, da Trekanten pt. ikke har nogle fægtere på kårdeholdet. Men dette flotte resultat, fortjente i høj grad vores opmærksomhed.

Næste gang de danske fleuret og kårdefægtere skal i ilden, er ved VM der fægtes i Budapest fra den 15. - 23. juli.


LINK - RESULTATER EM 2019