Gode danske resultater ved CIP Paris


Jonas Winterberg-Poulsen fægter i top 64 imod Le Pechoux fra Frankrig (Foto: Bizzi team)

Det danske seniorlandshold vendte hjem til Danmark søndag aften med mange gode kampe i kroppen. På individuel fleuret var det den yngste fægter på holdet der kvalificerede sig til top 64. I puljen havde Jonas fire sejre og skulle derfor fægte to eliminationskampe for at komme videre til top 64. I første kamp skulle Jonas møde den rutinerede franske fægter Alexandre Sido. Det blev en tæt kamp, men Jonas fægtning virkede solid i hele opgøret, og vandt 15-12. Næste kamp var imod amerikaneren Sidarth Kumbla, som har haft stor succes de sidste par år og anses for en af de kommende stortalenter på det amerikanske hold. Kumbla startede også stærkt ud og var på et tidspunkt foran 8-2. Men efter pausen kom Jonas velforberedt tilbage på pisten og fik især eksekveret et stabilt forsvar, som tog pusten af Kumblas angreb. Jonas holdt sig til sin desciplinerede fægtning og vandt 15-13, og var dermed videre til anden dagen.

Her skulle Jonas møde en af verdens absolut bedste fægtere, franskmanden Erwann Le Pechoux. Det var en god og velfægtet kamp, hvor Jonas var presset til det yderste og var derfor også uheldig i flere afslutninger. Le Pechoux vandt kampen 15-8.

Det er anden gang inden for et år at Jonas kommer i top 64 og er dermed ved at cementerer sin position på det danske seniorfleuretlandshold. Man skal huske at Jonas kun er anden års junior, og meget ung. Så det er super flot at Jonas klare sig så godt på både junior og senior.

Det gik ikke nær så godt for de andre danske seniorfægtere. Alexander Tsoronis vandt sin første eliminationskamp over franskmanden Jules Andriamampianina 15-12, men tabte derefter imod endnu en franskmand Vincent Simon 15-6.

Thomas Berg fægtede første stævne efter en kortvarrig skadesperiode og havde svært ved at finde sin fægtning frem og tabte sin førse eliminationskamp. Maxim Valeur og Emil U. Andersen havde ligeledes svært ved at nå deres topniveau og kom ikke forbi puljen.


Holdet i Paris: Thomas Berg, Alexander Tsoronis, Maxim Valeur og Jonas Winterberg-Poulsen (Foto: Malte Trier Mørch)

På hold gjorde landsholdet det super godt. Her vandt Danmark sikkert sin første kamp 45-23, over et ellers stærkt spansk hold. Næste kamp var imod Korea der er ranket 4 i verden. Det blev en super velfægtet kamp og Danmark førte til det sidste. Men et stærkt koreansk comeback i 9. kamp gjorde at de vandt 45-40. Så de danske fægtere var snublende tæt på en top 8 placering. I placeringskampene gik drengene ud og vandt to sikre sejre. Først over Polen 45-38 og dernæst Egypten 45-39. I sidste kamp om 9. pladsen skulle Danmark møde Tyskland. Det startede godt med en 10-0 føring til Danmark. Men Tyskland formåtte at kæmpe sig tilbage i kampen og vandt til slut 45-33. Danmark bliver dermed nummer 10 ved dette års CIP Paris, hvilket er en kraftig forbedring fra sidste år.


LINK - RESULTATER CIP PARIS 2020


Næste stævner er: Juniorfleuret world cup i Aix-en-Provence 18. - 19. januar

Senior Grand Prix i Turino 7. - 9. februar