Danmark rykker 4 pladser op på verdensranglisten


Fleuretjuniorlandsholdet - fra venstre mod højre: Jacob Brandt Lang, Jonas Winterberg-Poulsen, Maxim Valeur og Sophus Landorph (Foto: Bizzi team)

Herrerjuniorfleuretlandsholdet startede morgenstunden med en neglebidende tæt kamp imod Canada. Det var en kamp der bølgede frem og tilbage, men de danske fægtere formåtte at holde hovedet koldt i de sidste kampe. Canada havde et 4 points forspring i 7. kamp. Dette fik Maxim Valeur kæmpet ned til en 40-38 føring i 8. kamp. Jonas skulle vise sig at være helt klar på 9. og sidste kamp. Her satte Jonas en slutspurt ind som Canadiske Blake Broszus ikke kunne følge med til. Kampen endte 45-43 til Danmark.

I top 16 mødte Danmark et meget velfægtende Russisk hold og tabte. Det danske hold måtte derfor kæmpe placeringskampe i top 16. Det blev til et tæt nederlag til Chile og senere til Korea. Dagens sidste kamp var imod Filippinerne som Danmark vandt sikkert 45-26.

Placeringen som nummer 15 ved dette års VM, er en stor forbedring fra VM i Verona sidste år. De mange nye world cup point betyder at Danmark rykker hele 4 pladser op på verdensranglisten og kommer til at ligge på en samlet 14. plads.


Pigerne fægtede også hold i dag og mødte, ligesom drengene, Canada. Alle pigerne fik kæmpet sig til gode touche, men de canadiske piger skulle vise sig at være noget mere præcise i flere af deres aktioner, og var dermed ikke truet af det danske hold. Kampen sluttede 45-23. Det skal dog siges at det danske hold kun har fægtet sammen som hold en gang før, og det var ved EM i Foggia i marts, hvor holdet sluttede på en flot 9. plads. Der må graves lidt i de historiske arkiver, men det er pt uvist hvornår Danmark sidst har stillet med både et herrer og et damefleurethold ved et VM. En ting er sikkert, det er mange år siden. Det at Danmark kan stille et pige hold til VM på fleuret, vidner om mange års målrettet talent/elitearbejde begynder at bære frugt, især i forhold til fastholdelse af talenterne.


Pigefleuretlandsholdet - fra venstre mod højre: Alexandra Brondum, Naja Vaaben og Laeticia Jørgensen (Foto: Bizzi team)

Imorgen er der ikke nogen fægtere fra Fægtekubben Trekanten der skal fægte. Men August Lindstrøm fra Hellerup Fægteklub skal fægte junior herrerkårde. På lørdag fægter Kamma Fledelius og Simon Qvistgaard fægte kadet kårde. Du kan som altid følge klubbens fægtere her på siden.

Du kan også klikke ind på følgende links, hvor du live kan følge alle danske fægtere ved VM i Torun.


LINK - LIVE RESULTATER LINK - LIVE STRAM