Benhård afslutning på VM


Efter sejren over Australien (Foto: Louise Seibæk)

Det danske hold sluttede igår på en samlet 12. plads ved hold VM. Dagen udviklede sig til en super hård fægte-marathondag, hvor alle kampe krævede maksimal indsats fra det danske mandskab.

Dagen startede med en flot dansk sejr over et velfægtende australsk hold. Det var en kamp hvor førringen skiftede hænder flere gange og hvor ingen af holdene ville give sig. Men Thomas var kølig i sidste kamp og kæmpede sejren hjem 45-43.

I næste kamp mødte Danmark, Italien som er et af verdens absolut bedste hold. Det blev til en sikker italiensk sejr på 45-29. De danske fægtere kæmpede dog sindsygt hårdt for alle point, og kampgejsten og de point der blev sat, blev til efterhånden til noget af et tilløbstykke i hallen.

Efter de to første hårde kampe, ventede der yderligere tre kampe. Den første placeringskamp i top 16 var imod Polen, og er altid vigtig, for så kan man ikke slutte længere nede end nummer12. Den viden var både det polske og danske mandskab klar over, så det blev til endnu et gyser af en kamp. Efter 5. kamp førte Polen 27-22. Derefter fulgte der nolge utrolig hårde og meget lige kampe. Men den helt store slutspurt satte Thomas Berg ind i 9. og sidste kamp. Den polske Andrzej Rzadkowski havde utrolig svært ved Thomas' angreb, og fik kun sat tre point, imens Thomas hamrede ni stærke angreb ind på ham. Kampen sluttede i overtid med cifrene 44-43 til Danmark.

Kampen havde tæret godt på det danske hold, og det var svært at finde energien til næste kamp imod Japan. Kampen bød dog stadig på god fægtning, men Japanernes fysiske formstyrke gjorde forskellen. Japan vandt 45-29. Dagens sidste kamp om 11. pladsen var imod Egypten. Situationen var ikke blevet meget bedre og det danske hold måtte virkelig slide. Egypterne var dog også mærket af situationen, og kampen var meget tæt. Igen forsøgte Thomas det næsten umulige og fandt kræfter til en sidste zunami af angreb. Desværre, var det ikke helt nok, og Danmark måtte se sig slået 45-42.

Dermed slutter Danmark på en 12. plads ved dette års VM. Det er tre pladser bedre end ved sidste VM sidste år. Seniorfleuretlandsholdet slutter dermed sæsonen på en samlet 15. plads på verdensranglisten.


Kårdelandsholdet sluttede også på en 12. plads efter sejre over Egypten 45-42 i top 32, og en sejr over Estland i 45-34 i top 16 placeringskampene.


Dansk fægtning kan se tilbage på dette VM, og konstaterer en stabil fremgang. Begge hold har klaret sig bedre end ved sidste VM. Danmark fik også to fægtere i top 32 og en i top 16 på individuel kårde og fleuret. Nu skal seniorfægterne have en velfortjent sommerferie, inden sæsonen starter op igen med satellitstævnerne i efteråret.

Redaktionen holder også lidt ferie nu. Ellers vil du kunne følge kadet, junior og seniorlandsholdsfægterne her på siden - samt alt hvad der ellers sker i Fægteklubben Trekanten af stort og småt, så snart sæsonen starter op igen.

God sommer til alle og tak for en god lang sæson 2018-2019!