Bedste danske junior-fleuretholdresultat nogensinde! - stævnerapport fra EM i Porec


Øjeblikket hvor Danmark vinder over Rumænien 45-39 (Foto: Bizzi-team)

I dag sluttede juniorfleuretlandsholdet på en 4. plads ved EM i Porec. Den flotte placering i top 4, kom efter en neglebidende spændende kamp imod Rumænien, hvor Danmark på et tidspunkt var bagud med 14 point! Resultatet er det flotteste juniorholdresultat nogensinde ved et støre mesterskab! Ved starten af 6. kamp stod det 25-13 til Rumænien. Men Jonas Winterberg-Poulsen fandt sin bedste fægtning frem og satte 13 point imod kun 4 fra rumænernes side. Maxim Valeur gik derefter på pisten og udviste samme store disciplin og vandt med cifrene 9-4. Dermed stod den 33-35 i 8. kamp. Hvor Christopher Ryikind-Blarke gik på pisten og fik fastfrosset scoren på 37-37. Jonas lukkede og kampen sluttede 45-39.

Derefter fulgte en hård kamp imod et stærkt italiensk mandskab i semifinalen, som Italien vandt 45-28. I bronzekampen mødte det danske mandskab Polen. Det blev en stresset kamp hvor Polen lagde stort pres på fra starten af. Det danske hold kæmpede hårdt til det sidste, men måtte desværre se sig slået 45-32.

Med dette resultat rykker Danmark op på en 7. plads i verden. Det er et ekstremt flot resultat, når man tænker på at alle fægtere kommer fra bare én klub i Danmark - Fægteklubben Trekanten, og når man samtidigt ser det i lyset af at holdet startede sæsonen som nummer 15. i verden. Holdet skal igen fægte hold ved VM i Salt Lake City til april. Dette bliver foreløblig sidste gang dette hold fægter sammen, idet Maxim Valeur, Jacob Brandt Lang og Christoffer Rykind-Blarke alle bliver seniorfægtere efter sommerferien.


RESULTATER - HOLD EM 2020Maxim i hård kamp imod Podalski fra Polen (Foto: Bizzi-team)

På individuel fleuret gik det bedst for Jonas Winterberg-Poulsen som vandt seks sejre i puljen og var dermed direkte i top 32. Her mødte Jonas ungaren Matyas Maior, som Jonas vandt sikkert over 15-5. I top 16 mødte Jonas tyskeren Nils Alexander Farbinger, som Jonas også vandt sikkert 15-9. I top 8 mødte Jonas den tjekkiske fægter Marek Totusek. Det blev en hård kamp, som bølgede frem og tilbage, men tjekken havde held med at lande nogle svær modangreb på Jonas og fik opbygget en førring som holdt til det sidste. Kampen sluttede med sejr til Totusek 15-13. Jonas sluttede som nummer 6 ved EM.


Jacob og Christoffer kom videre fra puljen men tabte begge deres første udslagningskamp i top 64. Maxim Valeur havde en hård dag på individuel og det blev kun til en sejr i puljen, som ikke var nok til et avancement videre i stævnet.

Naja Vaaben på damefleuret havde ligeledes en sejr og kom heller ikke videre til udslagningskampene.


RESULTATER - HERRER JUNIOR INDIVIDUEL

RESULTATER - DAME JUNIOR INDIVIDUELEd Jefferies og delegationsleder Felipe Saucedo snakker med Marie Winterberg-Poulsen i pausen på dag 3 under EM (Foto: Bizzi-team)

På kadet gik det to flotteste resultater til Christopher Horn og Jonas Karlsen, som begge sluttede i top 16. Christopher Horn vandt først over tyrkeren Can Alkis 15-11 og derefter var det den stærke franskmand Wael Abdeljalil, som lige havde vundet 15-3 i kampen før. Det blev en super flot kamp hvor Christopher fik kæmpet sig til en flot 15-11 sejr. I top 16 kampen mødte Christopher russeren Ivan Bulyga. Det var en meget tæt kamp, men det lykkes russeren af få fremprovokeret en række modangreb der fik ham ind i kampen. Det blev til en russisk sejr 15-13 og Christopher slutter på en samlet 12. plads. Jonas Karlsen vandt også over en tyrkisk fægter sin første kamp 15-5. Derefter var det slovakken Bendeguz Gyorgy, som måtte se sig slået af den velfægtende dansker 15-9. I top 16 mødte Jonas franskmanden Adrien Spichiger, som vandt 15-11. Jonas Karlsen sluttede som nummer 15 ved EM. Der var ikke udtaget flere danske herrerfleuretkadetter i år, og derfor var der ikke dansk deltagelse på kadet hold. Marie Winterberg-Poulsen var eneste danske fægter på damefleuret. Hun havde tre sejre i puljen og var dermed direkte i top 64 hvor hun mødte den franske fægter Josephine Ediri, som var noget mere sikker igennem kampen og vandt 15-11 over Marie. Marie slutter på en samlet 42. plads.


Trekanten var også repræsenteret på både herrer og damekadetkårde. Simon Qvistgaard og Ria Trudsø tabte alle deres kampe i puljen og gik dermed ikke videre.


RESULTATER - HERRER KADET FLEURET EM 2020 RESULTATER - DAME KADET FLEURET EM 2020

RESULTATER- HERRER KADET KÅRDE EM 2020Christopher Horn og samtale med Ed Jefferies (Foto: Bizzi-team)